Eredetiségvizsgálat

Eredetiségvizsgálat

A tavalyi évben megszületett rendelet szerint, az előzetes eredetiség vizsgálatot április elsejétől csak és kizárólag a hatósággal szerződést kötött partnerek, szakszervizek végezhetik. Változik a szolgáltatási díj megfizetésére vonatkozó szabályozás is. A díjat a helyszínen kell megfizetni, megszüntetve ezzel a csekkes fizetés lehetőségét. Ami talán tényleg az előnyére válik az új rendszernek az, hogy az eredetiség vizsgálat elvégzését igazoló dokumentumot, a helyszínen, a szakszervizben megkaphatjuk, felgyorsítva ezzel az ügyintézések menetét.

Vannak szakszervizek, akik nem a változások miértjét kezdték el keresni, hanem a lehető leghamarabb felkészülni azokra. Az időben való átállás sokat jelenthet. Szervizünk gyorsan reagált a változásokra, megszerezte a szükséges engedélyeket és ezzel biztosította a helyben történő eredetvizsgálat elvégzését.

Meghatalmazás letöltése

Műszaki vizsga

Szervizünk a Nemzeti Közlekedési Hatóság által előírt technológia szerint vállalja benzines, dízel és gázüzemű gépjárművek, utánfutók, motorkerékpárok és utánfutói (max 3500 kg-ig) műszaki vizsgáztatását, igény szerint felkészítését is a műszaki vizsgára.
A gázüzemű járművek műszaki vizsgáztatásához kapcsolodó gázbiztonsági szemlét a térségben csak mi biztosítjuk helyben, ezzel nagyban meggyorsítva és leegyszerűsítve az ügyintézést.

Gázbiztonsági szemle kiadása

A gázbiztonsági szemlét, és a gáz üzemű járművek javítását, a Területi Műszaki Biztonsági Felügyelet által alkalmasnak minősített szakműhely végezheti.
A gépjárművek időszakos műszaki vizsgája során be kell mutatni a gázüzemanyag ellátó berendezés megfelelőségét igazoló, gázbiztonsági szemle elvégzésétől számított 30 napig érvényes tanúsítást.
Gázbiztonsági szemle kiadása előtt be azonosításra kerül a gépjárműbe szerelt gázüzem anyag ellátó berendezésnek egyes rész egységei és ezek engedélyei.
A gázbiztonsági szemle által tanúsítja a szakműhely, hogy a gépjárműbe szerelt gáz–üzemanyag ellátó berendezés gépjárműbe szerelése megfelel a 6/1990.(IV. 12.) KöHÉM rendeletnek és a beszerelési utasításnak (átalakítási dokumentációnak) a berendezés sérüléstől, csatlakozási pontok gázszivárgástól mentesek.

Elérhetőségeink

Bíró Szerviz

7735 Himesháza Kossuth Lajos utca 103.

Mobil: 06 20 215 2890
Telefon: 06 69 347 147
Fax: 06 69 347 147

Honlap: https://www.biroszerviz.hu
Email: biroautoszerviz@gmail.com


Nyitvatartás (Szerviz)
Hétköznap: 8-18 óráig

Térkép

Pályázatok

Pályázat - 2022
Pályázat - 2021