Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Cégünk személyautók teljeskörű szervizelésére szakosodott. Ezen belül motor, váltó, fék, futómű javításokat, időszakos és eseti átvizsgálásokat, illetve vizsgáztatást,benzines és dízel autók műszaki felülvizsgálatának elvégzését vállaljuk, rövid határidővel.

Műszaki vizsga

Szervizünk a Nemzeti Közlekedési Hatóság által előírt technológia szerint vállalja benzines, dízel és gázüzemű gépjárművek, utánfutók, motorkerékpárok és utánfutói (max 3500 kg-ig) műszaki vizsgáztatását, igény szerint felkészítését is a műszaki vizsgára.
A gázüzemű járművek műszaki vizsgáztatásához kapcsolodó gázbiztonsági szemlét a térségben csak mi biztosítjuk helyben, ezzel nagyban meggyorsítva és leegyszerűsítve az ügyintézést.

Számítógépes vizsgálatok

A gépjárművek javítása manapság már elképzelhetetlen számítógépes diagnosztika nélkül. Segítségével olyan információkat kaphatunk, amelyekhez más módon nem juthatunk hozzá. Így pontosabb diagnózis állítható fel, a javítás célirányosabbá és olcsóbbá tehető, mint a hagyományos módszerekkel.

Szervizünk az alábbi területekre kiterjedő számítógépes diagnosztikai vizsgálatokat végzi:

- Fékhatás mérés
- Lengéscsillapító vizsgálat
- Kipufogógáz elemzés

Számítógépes Diagnosztikai vizsgálatok

A hozzánk kerülő gépkocsik elemzéséhez alapvetően az ügyfél panaszai és a próbaúton tapasztaltak alapján fogunk hozzá. Mára az irányító, elektronikai rendszerek összetettsége miatt – hasonlóan a gyógyászati diagnosztikához– vizsgálati lépések hosszú sorát kell megtennünk ahhoz, hogy a folyamat végén a részeredmények értékelésével megbízható végkövetkeztetést tudjunk levonni a gépkocsi hibáiról.

Diagnosztikai vizsgálataink kiterjednek a:

- Motor diagnosztika
- ABS
- Légzsák
- Komfort elektronika
- Lopásgátló
- Klíma vizsgálat
- Számítógépes futómű állítás

Futóműállítás 3D-s Professzionális Futóműállítóval

Az autó futóművét, felfüggesztéseit használat közben különböző behatások, deformálódások érik pl. kátyú, járdára felállás, maximális súlyterhelés kihasználása, esetleges túllépése. Ezeknek hatására megváltozik a kerék összetartása, dőlése, utánfutása.A rossz futóművel rendelkező autó vezetése fárasztó és nem biztonságos, mivel állandó kormány korrigálást igényel menet közben. A rossz futómű beállítás a gömbfejeket, kerék csapágyakat, felfüggesztéseket, a lengéscsillapító szárát jobban terheli, és jelentősen rontja a gépkocsi egyenes futását, egyszersmind növeli az üzemeltetési költségeket. Kanyarodásnál szintén rendellenesen viselkedik a gépkocsi. Ezért elsődleges fontosságú a vezetés biztonsága szempontjából a futómű állítás.

A legtöbb mai korszerű autónak az első és hátsó futóműve is állítható – kivétel a merev hátsóhíddal ellátott gépkocsi. A hátsó futómű beállítása ugyanolyan fontos, mint az első tengelyen történő állítás, mert ennek hiányában gumikopás, elhúzás, kormány ferdeség léphet fel.A hátsó futómű bemérése a nem állítható merev hátsó hídnál is nagyon fontos, mivel csak így kapunk teljes képet a futómű geometriájáról. Ezért javasolt évente egyszer – használattól függően 10.000 - 15.000 kilométerenként a futómű állítás, illetve a futómű átvizsgálása alulról is, ahol láthatóvá válnak a rejtett hibák pl. olajfolyás, fékcső repedezés, kipufogó, féltengely gumiharangok állapota, stb.

Az időben elvégzett átvizsgálás növeli az üzembiztonságot, csökkenti az üzemeltetési költséget, és meghosszabbítja a többi kapcsolódó alkatrész élettartamát.

Kerék centírozás

A kiegyensúlyozatlan gumiabroncs egy bizonyos sebesség felett a jármű rázkódását okozza. Ez pedig az abroncsok idő előtti és szabálytalan kopását, valamint a jármű felfüggesztésének szükségtelen kopását idézi elő. A gumik felszerelésekor, illetve a javításukat követő visszahelyezésükkor győződjön meg azok megfelelő centírozásáról. A gumiabroncsok kiegyensúlyozottságát a rezgés első jeleinek megjelenésekor ellenőrizni kell.

Szervizünk elvégzi gumiabroncsai teljeskörű minőségi felmérését, mely magában foglalja a gumiabroncsnyomás ellenőrzését, a gumiabroncs bordázatának és estleges kopásának feltérképezését. Szervizünkben a felmerült hibákat gyorsan és szakszerűen javítjuk.

Gumi szerelés

A legjobb biztonsági berendezések, mint ABS, ESP, DSC, ETC vagy TCS, is csak annyit érnek, amennyit abból az abroncsok az úttestre átvinni képesek. Ezért kell gondoskodni arról, hogy a kerekek téliesítése időben megtörténjen. A korszerű téli gumik úgy vannak kialakítva, hogy nem csak a jeges és havas úttesten való problémamentes autózást teszik lehetővé, de különleges tulajdonságaik már +7 fok alatti hőmérsékleten megmutatkoznak. Erre hazánk számtalan régiójában már szeptember végén, a kora reggeli órákban számítani kell. A nyári gumik keveréküknél fogva alacsony hőmérsékleten veszítenek tapadásukból, ennek következménye a hosszabb fékút - még száraz útburkolaton is.

Ne halogassa túl sokáig a téli gumikra való átállást. Így megkímélheti magát az autó megcsúszásából eredő felesleges kellemetlenségektől.

Szervizünkben téli illetve nyári gumiainak a cseréjét is gyorsan és szakszerűen elvégezzük.

Olajcsere

Az olaj megválasztása elsődleges fontosságú a gépkocsi biztonságos működése szempontjából. A motorolaj szempontjából a városi üzemeltetés a legextrémebb terhelést jelenti. A rendszeres rövidtávú utak esetén (kb. 5-10 km-esek) a hideg-indítások – ha minimálisan is – hígítják a motorolajat, főleg a benzin üzemű gépkocsiknál. Ez esetben az olaj kenőképessége romlik.

Amennyiben romlik az olaj kenőképessége,úgy növekszik a belső súrlódás és a hőmérséklet emelkedik. Ennek hatására az olaj megég, kokszosodik, iszaposodik. Az olajiszap és a koksz hatására a dugattyúgyűrűk besülnek. Az iszap hatására az olajcsatornák beszűkülnek, eltömődnek. Drasztikusan romlik a kenés és a hőelvezetés. A besült dugattyúgyűrűk mellett a forró kipufogógázok lefújnak a karterba égetve az olajat... és ez a folyamat kezdődik elölről újra és újra mindaddig, amíg a motor bírja.

Szervizünk teljes körű kenőanyag cserével áll rendelkezésére.

Elérhetőségeink

Bíró Szerviz

7735 Himesháza Kossuth Lajos utca 103.

Mobil: 06 20 215 2890
Telefon: 06 69 347 147
Fax: 06 69 347 147

Honlap: https://www.biroszerviz.hu
Email: biroautoszerviz@gmail.com


Nyitvatartás (Szerviz)
Hétköznap: 8-18 óráig

Térkép

Pályázatok

Pályázat - 2022
Pályázat - 2021